Mamma: Söndag 18/12.

Sov ända till frukost. Var vaken en gång i natt.

För tusen (?) år sedan fanns ett folk i Peru, före Inkan. Nu har en grav hittats med tusen offrade personer, enligt radionyheterna. Offras ännu människor i någon form? Massgravar hittas fortfarande i Europa (t.ex. Balkan). Det finns omständigheter man borde ta i beaktande i vårt land. Här har vi ett särskilt stabilt land, socialt. Men i vilken riktning går vi? Alla äldre ideal börjar naggas i kanterna och tar slut. Kyrkan som auktoritet är väck. Den socialistiskt färgade solidariteten har blivit mycket mindre.

Detta skriver jag nere på röntgen. Två stora målningar hänger på väggen, och jag får lust att måla stort. Jag vill upp ur sängen, och upp ur vikt utan att själv ta ansvar för det. Andra måste se till att det blir av. En broder ska komma hit. Man ska vara en vanlig människa, eller en stor viktig personlighet för att passa in. Jag är inte vanlig och inte uppenbart viktig i samhället. Det ligger sorg i att vilja bli uppskattad efter förtjänst. Eller efter något annat än prestation.

Vaclav Havel är död. President från 1933 i två mandatperioder i Tjeckoslovakien/Tjeckien. Men Havel var länge en stor intellektuell författare och politisk skribent. Vi behöver en svensk Vaclav Havel. Han var med i den sk ”sammetsrevolutionen”.

Jag har haft drän i den högra lungan i ett halvår. Nu är det borta i fjärran.

/Telefonmamman.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0